Voor 4:

1,2 kg groene asperges, 1 el suiker, 2 el olijfolie, sap van 1 citroen, 250 g yoghurt, 50 g mayonaise, 1 à 2 tl mierikswortel, 2 el fijngehakte dille, 200 g gerookte zalm, enkele plukjes dille voor de afwerking

Bereidingswijze:

Breek de uiteinden van de asperges af en schil het onderste gedeelte van de asperges. Kook de asperges 4 minuten in kokend gezouten water met de suiker.

Roer de olijfolie, 2 of 3 eetlepels citroensap, peper en zout door elkaar.

Laat de asperges uitlekken, schik op een schotel en lepel er de vinaigrette over. Laat 15 minuten marineren.

Meng de yoghurt, de mayonaise, de mierikswortel en de fijngehakte dille door elkaar. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Rol enkele asperges in elk sneetje gerookte zalm. Werk af met een toefje yoghurtsaus en serveer de rest apart. Versier met plukjes dille en serveer.

Voor 4:1,2 kg groene asperges, 1 el suiker, 2 el olijfolie, sap van 1 citroen, 250 g yoghurt, 50 g mayonaise, 1 à 2 tl mierikswortel, 2 el fijngehakte dille, 200 g gerookte zalm, enkele plukjes dille voor de afwerkingBereidingswijze:Breek de uiteinden van de asperges af en schil het onderste gedeelte van de asperges. Kook de asperges 4 minuten in kokend gezouten water met de suiker. Roer de olijfolie, 2 of 3 eetlepels citroensap, peper en zout door elkaar.Laat de asperges uitlekken, schik op een schotel en lepel er de vinaigrette over. Laat 15 minuten marineren. Meng de yoghurt, de mayonaise, de mierikswortel en de fijngehakte dille door elkaar. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Rol enkele asperges in elk sneetje gerookte zalm. Werk af met een toefje yoghurtsaus en serveer de rest apart. Versier met plukjes dille en serveer.