Appelcrumble met rode vruchten en marsepein

Appelcrumble met rode vruchten en marsepein
© Getty

De appelcrumble kan in de zomer bereid worden met vers rood fruit zoals aardbeien en kersen. Vervang de appels door perziken of abrikozen, de speculooskruiden door vanille of citroenraspsel. Serveer met groene theeijs of frambozensorbet.

Voor 4-6 personen
  • 1/2 kg cox-appels
  • 1 el boter
  • 1 el suiker
  • 100 g marsepein
  • 300 g rode vruchten (diepvries)
Voor de crumble
  • 125 g vers bruin broodkruim
  • 60 g boter
  • 50 g amarettikoekjes
  • 2 el demerarasuiker
  • 1/2 kl speculooskruiden
Bereiding
  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in grote stukken. Bak de appels in de boter en suiker tot ze karameliseren. Doe de appels in een beboterde ovenschaal. Snij de marsepein in blokjes. Verdeel het fruit (zonder te ontdooien) en de marsepein over de appels.
  2. Bak het broodkruim krokant in de boter. Maal de amaretti fijn in de keukenrobot en voeg met de suiker en kruiden toe aan het broodkruim. Verdeel over het fruit en zet 20 à 25 minuten in een oven van 180°C. Serveer de appelcrumble met mascarpone of amandelijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content