Appelcake met melasse

© Getty
Voor 8 personen
  • 1,8 dl melk
  • 2 el cognac
  • 1,5 kl ciderazijn
  • 250 g bloem
  • 1,5 kl dubbelkoolzure soda
  • 1/4 kl zout
  • 1 kl gemalen kaneel
  • 1/2 kl gemalen gember
  • 1/4 kl gemalen kruidnagel
  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 100 g witte suiker
  • 2 eieren
  • 250 g melasse
  • 2 grote appels, geschild en in stukjes gesneden
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een vierkante bakvorm met losse bodem van 20 cm met bakpapier. Vet het bakpapier in.
  2. Meng de melk, cognac en azijn in een kom. Zeef de bloem, soda, zout en kruiden in een andere kom. Meng de boter en suiker met een elektrische mixer tot een romig mengsel. Voeg één voor één de eieren en de melasse toe.
  3. Voeg nu om beurten de natte en droge ingrediënten toe. Meng goed na elke toevoeging.
  4. Schil de appels en snij ze in stukjes. Giet de helft van het beslag in de cakevorm en verdeel er de appelstukjes over. Bedek met de rest van het beslag en zet de cake één uur in de oven.
  5. Bedek met aluminiumfolie als de bovenkant te donker van kleur wordt. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm alvorens hem uit te draaien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content