Appelbeignets

2466633

Voor 4:

Appelbeignets

Voor 4:

2 middelgrote knapperige appels

50 g poeder- of fijne kristalsuiker

5 cl cognac of calvados (eventueel)

Voor het deeg:

250 g bloem

2 eieren

1 snuifje zout

20 cl ijskoud pilsbier

3 cl olie

2 eiwitten

Doe de bloem in een grote kom, maak een uitsparing in het midden. Doe er de eieren, het zout, de olie en het bier in. Meng met een garde vanuit het midden. Laat minstens 30 min. rusten. Voeg vlak voor het gebruik de tot stevig schuim geklopte eiwitten toe.

Haal met een appelboor het klokhuis uit de appels, schil ze en snij ze in schijven van 3 tot 4 mm dik, best met een mandoline. Schik ze op een grote schotel, bestuif ze met suiker en bevochtig ze (indien gewenst) met wat drank. Draai om en laat 2 uur koel rusten.

Duw elk schijfje met een houten pen in het deeg. Dompel ze dan ongeveer 3 min. in een neutrale olie van 180°C. Draai ze halverwege om. Laat even uitlekken als ze goudbruin zijn. Bestuif met suiker en dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content