Aperitieflepels met picanha en chimichurri
29-11-2017, 10:29
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:42
De ingrediënten zijn twee Zuid-Amerikaanse specialiteiten die ook bij ons meer ingeburgerd geraken. Picanha is het staartstuk van een rund en chimichurri is een fris en pittig groen sausje op basis van verse kruiden. Aan de slag ermee.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 à 3 takjes koriander
- 2 takjes peterselie
- 4 à 5 takjes tijm
- 1 takje salie
- 1 lente-ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode chilipeper
- 2 tomaten
- 1/2 tl korianderzaadjes
- 1/2 tl peperkorrels
- 2 el wijnazijn
- 4 à 5 el olijfolie
- 1 scheut citroensap
- 300 g picanha (staartstuk van rund)
Bereiding
- Spoel de koriander, de peterselie, de tijm en de salie en zwier droog. Hak de blaadjes fijn. Maak de lente-ui schoon en hak fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Was, halveer en ontpit de rode chilipeper, snijd in blokjes. Was de tomaten en snijd in vieren, ontpit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Kneus de korianderzaadjes en de peperkorrels met een vijzel en stamper. Meng met de fijngehakte kruiden, de lente-ui, de knoflook,de chilipeper, de tomatenblokjes, de wijnazijn en 2 of 3 el olijfolie. Breng op smaak met het citroensap en zout. Zet de chimichurri 1 uur koel weg of liever nog een nacht.
- Haal het staartstuk 15 minuten voor het bakken uit de koelkast. Wrijf in met grof zout en bak 15 à 20 minuten op een warme ingeoliede grill (onder deksel en niet te dichtbij het vuur). Haal de picanha van de grill en laat enkele minuten rusten alvorens te kruiden met peper en in hapklare stukjes te versnijden.
- Meng de picanha met de chimichurri en serveer op aperitieflepels.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier