Andalusische gazpacho

© Getty

Voor 4 personen

  • 5 grote rijpe vleestomaten (±1 kg)
  • 1/2 komkommer
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 sneetje witbrood, zonder korst
  • 8 el olijfolie
  • snuifje komijn
  • peper
  • zout
  • 2 sneden brood voor de croutons
Bereiding
  1. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd deze in stukjes. Schil de komkommer, halveer, verwijder zaadlijsten en snijd hem in blokjes. Pel de ui en de knoflook.
  2. Pureer in de foodprocessor de tomaten, komkommer, paprika, witbrood, ui en knoflook. Voeg olijfolie en een glas water toe. Meng tot een lichte crème ontstaat. Breng op smaak met komijn, peper en zout.
  3. Laat ongeveer 1 uur door en door koud worden in de koelkast.
  4. Ontkorst het brood en snij het in blokjes. Bak ze in 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
  5. Serveer de Andalusische gazpacho met een scheutje olijfolie en de croutons.

Tip: ter garnering kun je bij de Andalusische gazpacho minuscule blokjes tomaat, komkommer, paprika, ui en gekookt ei serveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content