Voor 4:

1 l of 1 kg ingemaakte kersen op sap

1 dl kirsch

50 g suiker

1 ananas

boter

1 el suiker

1 liter volle yoghurt

Mix met een staafmixer de ingemaakte kersen - pas op voor pitten! - met de kirsch en giet door een fijne zeef. Warm het sap op tot net tegen het kookpunt en meng de suiker eronder. Laat afkoelen in een brede ovenschotel en zet nadien in de diepvries. Roer elke 30 min. om met een vork. Hoe meer je roert, hoe fijner de ijskristallen en dus de granité wordt.

Schil de ananas en snij in fijne stukken. Stoof gaar in boter met een scheut water - gedurende ongeveer 30 min. - en een eetlepel suiker. Mix nadien tot een grove compote. Laat afkoelen.

Verdeel de compote over de borden. Lepel in het midden de yoghurt en werk af met de granité.

Voor 4: 1 l of 1 kg ingemaakte kersen op sap1 dl kirsch50 g suiker1 ananasboter1 el suiker1 liter volle yoghurtMix met een staafmixer de ingemaakte kersen - pas op voor pitten! - met de kirsch en giet door een fijne zeef. Warm het sap op tot net tegen het kookpunt en meng de suiker eronder. Laat afkoelen in een brede ovenschotel en zet nadien in de diepvries. Roer elke 30 min. om met een vork. Hoe meer je roert, hoe fijner de ijskristallen en dus de granité wordt.Schil de ananas en snij in fijne stukken. Stoof gaar in boter met een scheut water - gedurende ongeveer 30 min. - en een eetlepel suiker. Mix nadien tot een grove compote. Laat afkoelen.Verdeel de compote over de borden. Lepel in het midden de yoghurt en werk af met de granité.