Aardbeienbavarois met vanillesaus
14-06-2011, 08:43
Bijgewerkt op: 06-06-2024, 10:54
Deze aardbeienbavarois smaakt nog frisser als je aan de aardbeienpuree het sap van 1/2 citroen toevoegt.
Voor 2 personen
- 200 g aardbeien
- 2 blaadjes gelatine (6 g)
- 2 eierdooiers
- 3 eetl. suiker
- 2,5 dl melk
- 1,5 dl room
Saus
- 1 dl melk
- 1 vanillestokje
- 2 eierdooiers
- 40 g suiker
Bereiding
- Verwijder de steeltjes van de aardbeien, was ze en dep ze droog. Snijd twee derde van de aardbeien in stukjes. Mix ze en duw de puree door een zeef. Laat gelatineblaadjes weken in water. Klop de eierdooiers en de suiker op tot schuim.
- Breng de melk aan de kook en voeg ze beetje bij beetje bij het eierdooiermengsel. Voeg de (uitgeknepen) gelatine toe en roer tot ze helemaal is opgelost. Laat de crème afkoelen maar blijf roeren. Roer de aardbeienpuree door de crème. Klop de room tot slagroom en spatel hem luchtig door de crème. Laat de aardbeienbavarois opstijven in vormpjes in de koelkast.
- Maak de vanillesaus: breng de melk met het vanillestokje aan de kook. Klop de eierdooiers met de suiker op tot schuim. Haal het vanillestokje uit de melk. Voeg de melk bij het eierdooiermengsel en laat deze saus op een klein vuurtje indikken terwijl u blijft roeren. Zodra de saus begint in te dikken, neemt u ze van het vuur. Laat afkoelen en roer nu en dan nog eens door. Snijd het vanillestokje open, schraap er de pulp uit en roer ze door de saus.
- Snijd de overgebleven aardbeien doormidden in de lengte. Dompel de bavaroisvormpje voor het opdienen in warm water zodat ze loskomen en schik de bavarois op een bord. Giet hier en daar wat vanillesaus rond het hoorntje en versier met de halve aardbeien.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier