Aardbeien met groene peper en ijs
08-06-2011, 16:43
Bijgewerkt op: 05-06-2024, 19:41
Een fantastisch dessert dat je bij voorkeur ‘vlammend’ opdient.
Voor 4 personen
- 500 g aardbeien
- 1 à 2 el suiker
- 1 el geplette en gebroken groene peper
- een klontje boter
- een scheut cognac (of armagnac of
- calvados)
- 4 bollen ijs (vanille of amandelmelk)
Bereiding
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de vruchten boven een kom in vieren. Bestrooi met een weinig suiker en laat liefst 2 uren marineren in hun sap. Plet de peper en voeg toe.
- Verdeel vier bolletjes ijs over vier borden. Verwarm wat boter in een pan en voeg de aardbeien met hun sap en de groene peper toe. Verwarm de vruchten al roerend kort.
- Giet een scheut cognac, armagnac of calvados in de pan en flambeer de vruchten. Breng de vruchten en hun vocht nog vlammend bij het ijs en dien liefst vlammend op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier