Aardbeien met citroengelei en zwarte peper, ricottamousse met basilicum

aardbeien met ricottamousse
Voor 4 personen
  • 2 sappige citroenen
  • 30 g suiker
  • 1 dl mineraalwater
  • 1,5 gelatineblaadje (1 blaadje = 2 g)
  • 250 g aardbeien
  • grofgemalen zwarte peper
Ricottamousse
  • 1/2 bosje basilicum
  • 50 g suiker
  • 250 g ricotta
  • 1,5 dl slagroom
Bereiding
  1. Pers de citroenen en zeef het sap in een pan. Kook het sap 1 minuut met de suiker en het water. Laat de gelatine weken in koud water, knijp uit en voeg toe aan de pan. Haal van het vuur, roer tot de gelatine is opgelost en laat afkoelen. Giet in een ondiepe schaal en zet koel weg.
  2. Maak de ricottamousse: mix het basilicum fijn met de suiker. Meng met de ricotta. Klop de slagroom op en spatel door de ricotta. Schep in glaasjes of kopjes en zet koel weg.
  3. Was de aardbeien en halveer grote exemplaren. Verdeel over 4 bordjes. Schraap de citroengelei los en lepel over de aardbeien. Kruid de aardbeien met zwarte peper en zet er de ricottamousse naast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content