Aardappelterrines met krab
08-12-2015, 15:49
Bijgewerkt op: 01-12-2024, 15:53
Voor 4 personen
- 400 g bloemige aardappelen
- 4 el olijfolie
- 1 el fijngehakte dille
- 1 el gesnipperde bieslook
- 400 g wit krabvlees
- 4 el wittewijnazijn
- enkele plukjes dille voor de afwerking
Bereiding
- Was de aardappelen en stoom ongeveer 30 minuten. Giet af, schil en plet fijn met een vork. Voeg 2 eetlepels olijfolie en de fijngehakte kruiden toe, kruid met cayennepeper en zout.
- Trek het krabvlees in stukjes met een vork en breng op smaak met de wittewijnazijn en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Leg een metalen ring op elk bord en maak laagjes met de helft van de geplette aardappelen en de krab.
- Herhaal en verwijder voorzichtig de metalen ringen. Werk de aardappelterrines af met plukjes dille.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier