Wat is er typischer voor de polders dan aardappelen? Look, tijm en courgette zorgen voor een mild aroma in deze bereiding.
Voor vier personen
- 5 grote bloemig kokende aardappelen
- 1 kleine courgette
- 2 geplette knoflooktenen
- 150 g zure room
- 5 el melk
- 1 koffielepel verse tijmblaadjes
- peper en zout
- boter
- 4 el geraspte parmezaan
Bereiding
- Schil de aardappelen en snij ze in plakken van 3 mm dik. Laat de courgette ongeschild en snij eveneens in plakken. Meng de look met de zure room, de melk en de tijmblaadjes. Kruid flink met peper en zout.
- Schik de aardappelplakken afwisselend met de courgetteplakken dakpansgewijs op elkaar. Besprenkel elke laag met lookroom en kaas.
- Sluit de taart goed af met aluminiumfolie en bak ze gedurende 1 u. in een oven van 220ĆĀ°C. Verwijder een kwartier voor het einde de folie en laat mooi kleuren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier