Aardappelsoufflé
14-06-2011, 08:35
Bijgewerkt op: 07-12-2024, 16:46
Een zondagse aardappelbereiding die je feestklassiekers nog net iets chiquer maakt: een mooie aardappelsoufflé, recht uit de oven.
Voor 4 personen
- boter en amandelpoeder, voor de vormpjes
- 250 g aardappelpuree
- 2 eierdooiers
- 1 dl room
- 25 g geraspte parmezaan
- 25 g geraspte pecorino
- 3 eiwitten
Bereiding
- Vet 4 soufflévormpjes in met boter en bestuif ze met amandelpoeder.
- Meng de eerste 6 ingrediënten.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het aardappelmengsel.
- Verdeel het mengsel over de vormpjes en zet 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C – tot ze omhoogkomen en gaar zijn. Laat de oven dicht zodat ze niet inzakken.
- Haal de aardappelsoufflé uit de oven en serveer warm.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier