Aardappelsoufflé

Aardappelsoufflé
© Getty

Een zondagse aardappelbereiding die je feestklassiekers nog net iets chiquer maakt: een mooie aardappelsoufflé, recht uit de oven.

Voor 4 personen

  • boter en amandelpoeder, voor de vormpjes
  • 250 g aardappelpuree
  • 2 eierdooiers
  • 1 dl room
  • 25 g geraspte parmezaan
  • 25 g geraspte pecorino
  • 3 eiwitten

Bereiding

  1. Vet 4 soufflévormpjes in met boter en bestuif ze met amandelpoeder.
  2. Meng de eerste 6 ingrediënten.
  3. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het aardappelmengsel.
  4. Verdeel het mengsel over de vormpjes en zet 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C – tot ze omhoogkomen en gaar zijn. Laat de oven dicht zodat ze niet inzakken.
  5. Haal de aardappelsoufflé uit de oven en serveer warm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content