Aardappelrösti met spiegelei en bieslook
Rösti is gemakkelijk zelf te maken: geraspte aardappelen die je bakt tot een soort pannenkoek. Zo geef je aan de aardappel een feestelijk tintje. Met een spiegelei erbij serveer je een volledig vegetarische maaltijd.
Voor 4:
500 g bloemige aardappelen
zout
boter
peper
verse bieslook
4 spiegeleieren
Schil de aardappelen, rasp ze grof en knijp er met de handen zo veel mogelijk vocht uit.
Blancheer 1 min. in lichtgezouten kokend water, giet af, laat goed uitlekken.
Smelt boter in de pan, doe de geraspte aardappelen erin en duw aan tot een kleine ‘pannenkoek’. Laat een vijftal min. bakken. Draai de pannenkoek om met behulp van een bord of een tweede pan, bak de andere kant krokant. Kruid met peper en zout, werk af met verse bieslook en een spiegelei.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier