Aardappelen in roomsaus
Deze aardappelen worden traditioneel geserveerd met verse paling die in roggebloem werd gedraaid en daarna gefrituurd.
Deze aardappelen worden traditioneel geserveerd met verse paling die in roggebloem werd gedraaid en daarna gefrituurd.
Voor 4 personen
1 kg kleine stevige aardappelen (25-30 mm)
zout
400 ml volle room
witte peper
muskaatnoot
Bereiding
1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes ter grootte van olijven. Kook de aardappelen enkele minuten in gezouten water. Doe ze daarna in een vergiet en spoel ze af in koud water.
2. Doe de gekookte aardappelen in een steelpannetje, overgiet ze met de room. Laat ze helemaal zacht worden op een licht vuurtje. Zet er een dekseltje op en roer geregeld gedurende 10 min. Voeg pas peper, zout en nootmuskaat toe als de aardappelen helemaal zacht zijn en de room mooi ingedikt is door het zetmeel.
Tip: deze aardappelen worden traditioneel geserveerd met verse paling die in roggebloem werd gedraaid en daarna gefrituurd. De traditie zegt dat je zoveel stukjes paling moet eten dat de graten een volledige cirkel rond je bord maken.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier