Voor 4 personen
- 200 g hardkokende aardappelen
- 4 takjes witte selder met het groene loof
- een scheutje witte wijnazijn
- een scheutje olijfolie
- 2 flinke sjalotten
- een weinig mosterd
- 6 dunne schijfjes gedroogde en lichtgerookte ham 1/2 krulsla
- peper en zout
Bereiding
- De schijven ham verspreid op een plaat, op een warme plaats of in een lauwe oven, laten drogen.
- De aardappelen schillen, wassen, in blokjes snijden en gaarkoken in gezouten water.
- Het loof van de selder halen en bewaren voor de salade. De stengels versnijden en kort koken in gezouten water. De groente moet krokant zijn. Het kookvocht inkoken tot een extract. Hieraan mosterd, een gehakte sjalot, witte wijnazijn en een flinke scheut olijfolie toevoegen. De ingrediënten tot een sausje draaien en kruiden met peper en zout.
- De blokjes aardappel, de selder, enkele versneden lichtgroene selderblaadjes, een weinig fijngehakte sjalot, peper, zout en een schep van de saus mengen. De salade verdelen over vier ringen. De inhoud aandrukken en de ringen op borden plaatsen.
- De krulsla wassen en drogen. De slabladeren snijden, kruiden met peper en zout en in de rest van de saus wentelen. De krulsla rond de aardappelsalade verdelen.
- De gedroogde hamschijfjes breken en de stukjes over de salade strooien.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier