Koninginnenhapje, witloof met ham en kaas, garnaalkroketten, stoofvlees-friet, een lekkere stoemp. Niets zo lekker op een koude winterdag dan een klassieker uit grootmoeders keuken. 15 aanraders, telkens met authentieke bereiding, om van te smullen.
‘Niemand maakt dat beter klaar dan oma.’ Het is een zin die regelmatig terugkeert in menig huiskamer wanneer klassiekers uit de Belgische keuken op tafel verschijnen. Met deze selectie keren we terug naar de authentieke bereidingen van geliefde schotels.
Een perfecte timing, nu de dagen wat kouder worden. Er is voor elk wat wils.
Het recept: Tomatensoep met balletjes
Het recept: Garnaalkroketten
Het recept: Frikadellen in tomatensaus
Het recept: Tong in madeirasaus
Het recept: Rosbief met groentenkrans en kroketten
Het recept: Wortelstoemp met worst
Het recept: Konijn met pruimen
Het recept: Koninginnehapje
Het recept: Gentse waterzooi
Het recept: Hutsepot
Het recept: Vogelnestjes met tomatensaus
Het recept: Bloedworst met rode kool
Het recept: Witloof met kaas en ham
Het recept: Vlaamse stoverij met frieten
Het recept: Chocolademousse
SMAKELIJK! p>
In een volgende aflevering komen we terug met een nieuwe lading authentieke bereidingen van klassiekers om van te smullen. p>
(DB)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier