Recept: Mango-noedels met fruitkaviaar en witte chocolade
De Zweedse chef Christer Elfving leverde dit heerlijke dessert, geïnspireerd op de spaghetti bolognese, met mango-noedels (in plaats van ‘spaghetti’), fruitkaviaar (‘bolognaisesaus’) en witte chocolade (‘gerapte kaas’). Lekker, fris, explosief en simple comme bonjour.
Het recept bedacht hij speciaal voor Delhaize. Ook de kaviaarbolletjes werden door de chef gecreëerd. De fruitparel ‘ontploffen’ in de mond waardoor de vruchtensappen vrijkomen. Een innovatie van de moleculaire keuken.
Wie de smaak te pakken heeft kan ook de vier aperitiefhapjes uitproberen. Vier eenvoudige recepten van Christer Elfving.
Mango-noedels, witte chocolade, fruitkaviaar
Ingrediënten:
1 rijpe mango
Witte chocolade
Trio fruitkaviaar (mengeling)
Limoen
Citroenmelisse
Bereidingswijze:
Schil en snijd de mango in flinterdunne plakjes. Snijd de plakjes in heel dunne reepjes (noedels). Rasp de chocolade met een dunschiller of mes tot schilfers.
Verdeel de noedels over kleine kommetjes. Besprenkel met limoen. Verdeel de fruitkaviaar over de noedels. Snijd de citroenmelisse ragfijn. Versier met chocolade en citroenmelisse.
Nduja, baguette, buffelmozzarella
Ingrediënten
Nduja
Baguette, artisanaal
Buffelmozzarella, garofala
Basilicum
Olijfolie
Citroen
Fleur de sel
Zwarte peper
Bereidingswijze:
Snijd de baguette in schijven. Rooster ze een paar min op 200°C. Besmeer ze met nduja. Beleg met stukjes mozzarella en smaak af met olijfolie, citroen, peper en zout. Garneer met basilicum
Toast, gerookte eend gevuld met ganzenlever, fruit caviaar
Ingrediënten:
Millers toast met pecannoten
Gerookte eend met ganzenlever
Trio fruitkaviaar ( passievrucht )
l’Olivier mango-sesam vinaigrette
Lente-ui
Bereidingswijze:
Beleg de toasts met gerookte eend. Versier met fruitkaviaar. Besprenkel met vinaigrette en werk af met fijngesneden lente-ui.
Toast, tapenade goji bessen, ricotta
Ingrediënten:
Millers toast veenbessen en rozijnen
Trio herfsttapenade (goji bessen)
Ricotta
Peper en zout
Olijfolie
Bieslook
Bereidingswijze:
Beleg de toastjes met eerst tapenade en vervolgens ricotta. Kruid met peper en zout. Besprenkel met een beetje olijfolie en werk af met stengels bieslook
Bruschetta truffel, kreeft topping, avocado
Ingrediënten:
Bruschetta truffel
Trio vistoppings (kreeft)
Avocado
Gemengde kruiden, peterselie, bieslook, dragon, bieslook
Bereidingswijze:
Schil en snijd de avocado in dunne plakjes. Hak de gemengde kruiden. Beleg de bruschetta met kreefttopping en plaats een schijfje avocado bovenop. Werk af met kruiden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier