Recept: Mango-noedels met fruitkaviaar en witte chocolade

© gf

De Zweedse chef Christer Elfving leverde dit heerlijke dessert, geïnspireerd op de spaghetti bolognese, met mango-noedels (in plaats van ‘spaghetti’), fruitkaviaar (‘bolognaisesaus’) en witte chocolade (‘gerapte kaas’). Lekker, fris, explosief en simple comme bonjour.

Het recept bedacht hij speciaal voor Delhaize. Ook de kaviaarbolletjes werden door de chef gecreëerd. De fruitparel ‘ontploffen’ in de mond waardoor de vruchtensappen vrijkomen. Een innovatie van de moleculaire keuken.

Wie de smaak te pakken heeft kan ook de vier aperitiefhapjes uitproberen. Vier eenvoudige recepten van Christer Elfving.

Mango-noedels, witte chocolade, fruitkaviaar

Ingrediënten:

1 rijpe mango

Witte chocolade

Trio fruitkaviaar (mengeling)

Limoen

Citroenmelisse

Bereidingswijze:

Schil en snijd de mango in flinterdunne plakjes. Snijd de plakjes in heel dunne reepjes (noedels). Rasp de chocolade met een dunschiller of mes tot schilfers.

Verdeel de noedels over kleine kommetjes. Besprenkel met limoen. Verdeel de fruitkaviaar over de noedels. Snijd de citroenmelisse ragfijn. Versier met chocolade en citroenmelisse.

Nduja, baguette, buffelmozzarella

Ingrediënten

Nduja

Baguette, artisanaal

Buffelmozzarella, garofala

Basilicum

Olijfolie

Citroen

Fleur de sel

Zwarte peper

Bereidingswijze:

Snijd de baguette in schijven. Rooster ze een paar min op 200°C. Besmeer ze met nduja. Beleg met stukjes mozzarella en smaak af met olijfolie, citroen, peper en zout. Garneer met basilicum

Toast, gerookte eend gevuld met ganzenlever, fruit caviaar

Ingrediënten:

Millers toast met pecannoten

Gerookte eend met ganzenlever

Trio fruitkaviaar ( passievrucht )

l’Olivier mango-sesam vinaigrette

Lente-ui

Bereidingswijze:

Beleg de toasts met gerookte eend. Versier met fruitkaviaar. Besprenkel met vinaigrette en werk af met fijngesneden lente-ui.

Toast, tapenade goji bessen, ricotta

Ingrediënten:

Millers toast veenbessen en rozijnen

Trio herfsttapenade (goji bessen)

Ricotta

Peper en zout

Olijfolie

Bieslook

Bereidingswijze:

Beleg de toastjes met eerst tapenade en vervolgens ricotta. Kruid met peper en zout. Besprenkel met een beetje olijfolie en werk af met stengels bieslook

Bruschetta truffel, kreeft topping, avocado

Ingrediënten:

Bruschetta truffel

Trio vistoppings (kreeft)

Avocado

Gemengde kruiden, peterselie, bieslook, dragon, bieslook

Bereidingswijze:

Schil en snijd de avocado in dunne plakjes. Hak de gemengde kruiden. Beleg de bruschetta met kreefttopping en plaats een schijfje avocado bovenop. Werk af met kruiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content