Ovenschotel boulangère met lamsvlees
11-04-2019, 12:00
Bijgewerkt op: 14-10-2023, 18:27
Ovenschotel boulangère met lamsvlees is een recept van chef Richard Schaffer van restaurant Le 203 in Brussel.
Voor 4 personen
- 1 lamsschouder met been
- 1 kg grote aardappelen
- 2 uien
- 6 teentjes knoflook
- 1 laurierblad
- 1 el tijm en rozemarijn
- 100 g boter
- Peper en zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Schil en snijd ook de uien en de knoflook fijn.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Beboter een ovenschaal. Leg er een laag aardappelen op en voeg zout en peper toe, bestrooi met tijm en rozemarijn en dek toe met look en uien.
- Herhaal het proces tot alle ingrediënten zijn opgebruikt en leg het laurierblad tussen de uien-looklaag.
- Maak met een scherp mes kruisjes in de huidzijde van het vlees en leg het op de aardappelen, met de huid naar boven. Voeg peper en zout toe.
- Leg klontjes boter op de aardappelen. Zet 45 minuten in de oven.
- Trek regelmatig aan het ovenrooster om de aardappels te bevochtigen met de jus. Dek halverwege de oventijd af met een stuk aluminiumfolie. Serveer de ovenschotel boulangère.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier