Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 lamsschouder met been
  • 1 kg grote aardappelen
  • 2 uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 el tijm en rozemarijn
  • 100 g boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Schil en snijd ook de uien en de knoflook fijn.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Beboter een ovenschaal. Leg er een laag aardappelen op en voeg zout en peper toe, bestrooi met tijm en rozemarijn en dek toe met look en uien.

Herhaal het proces tot alle ingrediënten zijn opgebruikt en leg het laurierblad tussen de uien-looklaag.

Maak met een scherp mes kruisjes in de huidzijde van het vlees en leg het op de aardappelen, met de huid naar boven. Voeg peper en zout toe.

Leg klontjes boter op de aardappelen. Zet 45 minuten in de oven.

Trek regelmatig aan het ovenrooster om de aardappels te bevochtigen met de jus. Dek halverwege de oventijd af met een stuk aluminiumfolie.

Serveer.