Review | Culinair

Onze recensent bezocht Jackie in Antwerpen: ‘Deze bistro heeft veel troeven als de wachttijden wat minder lang zouden zijn’

positieve belevenis
© GF
positieve belevenis

Restaurant - Jackie

Waar - Kloosterstraat 83 2000 Antwerpen

Type keuken - Belgische bistroklassiekers en Italiaanse specialiteiten

Sfeer & geluid - Gezellige, drukke buurtbistro

Rekening - 107 euro voor 2 personen, een scherpe prijs voor royale porties

Website - www.instagram.com/jackie.antwerpen

In de Antwerpse Kloosterstraat zit een gezellige nieuwe bistro. Jackie is het project van de eigenaars van eetcafé In De Roscam, al twintig jaar een vaste waarde op de Vrijdagmarkt. Omdat dit plein wordt heraangelegd besloten ze een nieuwe zaak te openen zodat hun personeel aan de slag kon blijven. Jackie heeft als troef zijn ouderwetse charme, het pand ademt een Parijs Quartier-gevoel met de oude stenen vloeren, witte muren en een grote houten toog. Wij zitten op het terras, een gemoedelijke verzameling tafeltjes met nonchalante witte tafellakens, waar je de gesprekken van je buren zonder problemen kunt afluisteren.

De mix van Belgisch-Franse klassiekers en Italiaanse gerechten op de kaart wekt de appetijt op. Het voorgerecht dat we delen – een vitello tonnato – is royaal. Bij het brood komt heerlijke Beurre d’Isigny, een Franse a.o.p.-boter (Appellation d’Origine Contrôlée, een kwaliteitscontrole op landbouwproducten, red.) die goede smaak verraadt.

Na het hoofd-gerecht vergeet de bediening ons bestaan.

Tijdens de lange wachttijd voor het hoofdgerecht zien we allerlei gerechten passeren die niet op de kaart stonden: geurige mosselen en een keurige steak tartare. Bij navraag blijken ons de suggesties niet te zijn meegedeeld. Jammer.

Ons hoofdgerecht is een verse, smaakvolle vol-au-vent die saus en warmte mist, geserveerd met degelijke frietjes. Aan de overkant verschijnt een heerlijk zilte pasta met bottarga (gedroogde viskuit). Na het hoofdgerecht vergeet de bediening weerom volledig ons bestaan en wordt het smeken om een dessertkaart. De klassieke dame blanche met goede, verse chocoladesaus maakt veel goed. Ook de rekening is een fijne verrassing: een stevige honderd euro voor een royaal geportioneerd diner is tegenwoordig eerder uitzondering dan regel.

Jackie heeft veel troeven: het is een ongedwongen buurtbistro waar je lekker (en vers!) eet aan scherpe prijzen. Als de bediening wat minder nonchalant zou zijn en de wachttijden worden teruggedrongen kijken we ernaar uit om terug te gaan.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content