Na zes jaar sluit Old Boy een hoofdstuk af en begint het aan een nieuw. Het Brusselse restaurant van Xavier Chen en John Prigogine, bekend als een van de eerste die bao (een zacht gestoomd broodje uit de Chinese keuken, meestal gevuld met vlees of groenten) op de kaart zette in Brussel, heeft zijn capaciteit verdubbeld en tegelijk zijn concept hertekend. Geen speelse fusion meer, maar een meer uitgepuurde, eerder klassieke Thaise keuken – met uitzondering van een enkele bao of een gegrilde pompoen met gochujang.
De inspiratie kwam onder meer van een samenwerking met Kolae, een Londens restaurant waar alles draait rond koken op open vuur, en een studiereis naar Bangkok. Die invloeden komen samen rond een centraal geplaatste grill, gesmeed door Lizandro Temmermans (ex-Kadeau).
De chef bereidt zijn eigen currypasta’s en dat proef je.
Chef Yannick Carr, die eerder ervaring opdeed bij Gaggan in Bangkok, bereidt zijn eigen currypasta’s en dat proef je: de smaken zijn gelaagd, intens en loepzuiver. We eten moo ping van Brasvar-varken dat op de tong wegsmelt, mosselen met pad kaprao en een frisse toets Thais basilicum, en pad see ew – brede noedels die zich volzuigen met de gekaramelliseerde sojasaus. Het vlees is al even geslaagd: Iberico of rund van Oedslach, perfect gegrild en geserveerd met een pittigzure nam jim jaew. Alles is gemaakt om te delen, maar de kans is groot dat je alles voor jezelf wilt houden.
Het decor is een creatie van Bunch Interior: groen Rajasthan-marmer, padoekhout en roestvrij staal zorgen voor een warme, industriële sfeer. De helft van de gasten zit aan de toog, met zicht op de actie rond de grill. De bediening is vlot, en de wijnkaart slim samengesteld – wij dronken bijvoorbeeld een mooie Poulsard van Marnes Blanches.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."