Waar eet architect Johannes Robbrecht? 6 gemoedelijke adressen in Gent

Ganzerik
Ganzerik © Zaza Bertrand
Katrien Huysentruyt Journalist

Voor Johannes Robbrecht, die met Robbrecht en Daem onder meer het Concertgebouw van Brugge, de uitbreiding van galerie Xavier Hufkens in Elsene en de Stadshal in Gent realiseerde, zijn de sfeer en de kwaliteit belangrijker dan welk interieur nu bon ton is: ‘Deze Gentse uitbaters kijken met zorg naar de inrichting om er een aangename plek van te maken, maar er hoeft geen designstoel te staan.’

Vooruit

‘Een dag per week geef ik les en dit is dan de plek waar we toch regelmatig terechtkomen voor het middagmaal. De Vooruit blijft een unieke plek in Gent, waar verschillende soorten mensen hun gading vinden. Het is een bruisende, grand café-achtige zaak waar je kunt babbelen, werken en natuurlijk ook eten, haast de hele dag door. Ze hebben altijd een mooi aanbod van dagschotels, ook vegetarisch.’

Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent, viernulvier.gent

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Pizza & Friends

‘Mijn drie kinderen eten graag pizza. Vroeger gingen we die eten of afhalen bij De Superette, dat er jammer genoeg niet meer is, maar dingen veranderen nu eenmaal…. Nu gaan we helemaal tot in Lovendegem om een lekkere pizza te eten. Het zijn Napolitaanse pizza’s, die met heel veel kwaliteit en vakmanschap gemaakt worden. De zaak zit op een wat atypische plek. Je gaat er binnen in wat schijnbaar de garageboxen zijn, maar komt dan toch uit in het restaurant, waar de pizza’s gemaakt worden.’

Kasteeldreef 106, 9920 Lovendegem, pizzaandfriends.org

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Ganzerik

‘Dit ongedwongen café met terras zit op een hoek in een rustige buurt. Ze serveren er eenvoudige gerechten die met veel zorg klaargemaakt zijn. Ik bestel dikwijls de portobelloburger, maar ze hebben bijvoorbeeld ook pasta of een parmigiana, en kleine hapjes vooraf. Er is een vrij diverse bierkaart, met altijd enkele bieren op vat – vaak ook een geuze, wat ik heel graag drink, of hun eigen bier Pony’s en de non-alcoholische variant ervan, Fony’s. Ze hebben banden met cocktailbar Jigger’s, waardoor er ook enkele cocktails aangeboden worden, opgediend in kleine flesjes.’

Druifstraat 29, 9000 Gent, ganzerik.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Café De Redding

‘Een gelijkaardige bruine kroeg waar veel mensen uit de buurt naartoe gaan. Ze bevindt zich op een hoek, net zoals Ganzerik. Misschien is dat voor mij de aantrekkingskracht: de uitkijkpositie. Het terras heeft zicht op de Bargiebrug, die de link legt met het centrum van de stad. Door het Gentse circulatieplan is wat vroeger een drukke straat was nu een rustige plek geworden met veel kwaliteiten. Ook hier staan eenvoudige gerechten op de kaart. Een van mijn favorieten is een broodje met witte pens van Monsieur Boudin. Soms is het klassieke pens, soms heeft ze een Marokkaanse toets. Heel lekker.’

Phoenixstraat 2, 9000 Gent

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Bar Bassie

‘Bar Bassie, boven in het vernieuwde Wintercircus, is een zaak die ik nog graag wil gaan ontdekken. Het is de enige plek die ik hier vernoem die wel heel doordacht vormgegeven werd, onder meer door Altu Space, en ik ben erg benieuwd naar die inrichting. Ik verwacht een soort van Milanese bar waar je een cocktail uitkiest, met iets kleins om te eten. Het concept met de rooftopbar spreekt me er ook in aan: misschien zie je er de beperkte skyline van de stad? Dat staat dus nog op het lijstje.’

Lammerstraat 139000 Gent, barbassie.be

Beiruti

‘Deze keer niet op een hoek, wel in het centrum van Gent, perfect om ’s middags langs te gaan. Dankzij de rijke Libanese keuken opent zich hier telkens een heel nieuwe wereld. Ik ben niet helemaal vertrouwd met de namen van alle gerechten, maar ze hebben Libanees platbrood, baba ganoush, hummus, tabouleh… Alles wordt er vers, heel verzorgd en superlekker klaargemaakt. Je voelt er het streven naar hoge kwaliteit in elk gerecht en de enorme fierheid op wat ze je voorzetten.’

Voldersstraat 13, 9000 Gent, beiruti.eu

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Meer eetadressen van architecten:
–  Eten in een brutalistische villa of omgebouwde manège? De favoriete adressen van architect Benny Govaert
–  Intiem visrestaurant of hippe hotspot? Architecte Oana Bogdan raadt haar favoriete eetadressen in Brussel aan
–  Op restaurant met Vincent Van Duysen: de architect tipt 5 klassezaken in Antwerpen
–  Waar tafelt architect Bart Lens? ‘Het interieur is gedateerd, maar hier serveren ze pure kunst’

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content