'Het verduurzamen van de visserij is geen luxe, het is een noodzaak'

26/09/16 om 15:49 - Bijgewerkt op 15/10/18 om 11:41

Duurzame vis klinkt misschien als een soort luxeproduct, maar dat is het helemaal niet, aldus Koen Stuyck en Sarah Vanden Eede van World Wide Fund for Nature (WWF). 'Onze oceanen zijn in crisis'.

Vis is lekker én gezond, en het een keer per week op je menu zetten, wordt zeker aangeraden. De steeds groter wordende vissector kampt echter met gigantische uitdagingen: steeds meer soorten raken overbevist, de bijvangst is enorm, schepen zijn vervuilend en in de kweek is het gebruik van antibiotica meer gewoonte dan uitzondering. Dat kan anders, stellen drie grote organisaties nu.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners