Alsof je een brand kooltje eet, zo kan je best de Infinity omschrijven. 's Werelds heetste peper wordt in Groot-Brittannië geteeld en 'verslaat' de Indische peper Bhut Jolokia (de vorige recordhouder).

De heetheid, de pittigheid, de scherpte van een peper wordt in zogenaamde Scoville-eenheden uitgedrukt. Wetenschappers van de Engele Warwick University kwamen tot de vaststelling dat de Infinity maar liefst 1.067.286 stuks telt op de Scovilleschaal. Om een vergelijking te maken: een 'gewone' Spaanse peper heeft ongeveer 1000 Scoville. De Bhut Jolokia scoort er 1.000.000.

De naam Infinity, oftewel 'oneindigheid', verwijst naar de bijzonder langdurige brandende smaak van de peper. Naar verluidt is de vurige smaak zelfs met melk, beste 'tegengif', niet te dempen.

De Infinity is een kruising van verschillende pepers.

David Bitoune

Alsof je een brand kooltje eet, zo kan je best de Infinity omschrijven. 's Werelds heetste peper wordt in Groot-Brittannië geteeld en 'verslaat' de Indische peper Bhut Jolokia (de vorige recordhouder). De heetheid, de pittigheid, de scherpte van een peper wordt in zogenaamde Scoville-eenheden uitgedrukt. Wetenschappers van de Engele Warwick University kwamen tot de vaststelling dat de Infinity maar liefst 1.067.286 stuks telt op de Scovilleschaal. Om een vergelijking te maken: een 'gewone' Spaanse peper heeft ongeveer 1000 Scoville. De Bhut Jolokia scoort er 1.000.000. De naam Infinity, oftewel 'oneindigheid', verwijst naar de bijzonder langdurige brandende smaak van de peper. Naar verluidt is de vurige smaak zelfs met melk, beste 'tegengif', niet te dempen. De Infinity is een kruising van verschillende pepers. David Bitoune