'Heel de wereld is fan, maar Peruanen drinken hun eigen koffie niet'

27/08/18 om 11:00 - Bijgewerkt op 28/08/18 om 16:41

Terwijl het in Brazilië pesticiden regent en de koffieboeren in de Dominicaanse Republiek risico lopen op kanker, neemt Peru een voortrekkersrol in biologische koffie: 'Heel de wereld is fan van onze koffie, behalve Peruanen.'

In de steile bergen van Peru, van het Noordelijke Amazoneregio tot de Zuidelijke Ayacucho en Cusco, zijn de bergen bedekt met pure en biologische koffieplantages. Je ontdekt er een rijke variatie van kwaliteitsvolle koffiespecialiteiten: van chocolade- en citrus- tot fruit- en notensmaken. En dat allemaal zonder de hulp van pesticiden. Wat is hun geheim?
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners