De komst van de godin van plezier en genot naar Tongeren was eerder ongepland. Het stond vast dat Davine Croughs en Nicholas Neve, na gezamenlijke stops bij Zilte en Ralf Berendsen, zelf gingen ondernemen en dat Hédoné de naam van de zaak zou zijn. Alleen zouden ze dat in Antwerpen doen. De vastgoedmarkt bleek echter uitdagender dan verwacht en dus weken ze uit naar de geboortestad van chef Croughs. In deze culinair actieve Limburgse stad namen ze hun intrek in het pand dat voorheen restaurant Lucie & Jimmy onderdak gaf. Het koppel belooft dat Hédoné niet alleen om eten draait, maar een beleving moet zijn.
Die intentie is merkbaar vanaf minuut één. De keuzes in interieur en vormgeving en de stijl van ontvangst zetten een geborgen, intieme sfeer neer. Wat later inspecteren we de menukaart terwijl er bij het aperitief – degelijke mixed drinks zonder meer – amuses op tafel verschijnen. Die zijn niet allemaal memorabel, maar de combinatie van kippenvel, foie gras en zure ui verdient een vermelding. Dat geldt ook voor een mousse van kropsla met maatjesharing en pompernikkel.
Na een leuk overleg over de wijnkaart, kiezen we een witte wijn uit de Pfalz die kan bekoren en ook het volgende gerecht mooi ondersteunt. Ondanks de wat geforceerde compositie is een combinatie van hamachi, pompelmoes en radijs een smaakvolle creatie. Eenzelfde bedenking bij de bereiding van zeetong en zeegroenten. Goed bereid en smaakvol, maar misschien iets te bestudeerd.
Pas bij de hoofdgerechten lijkt chef Croughs echt op dreef te komen. Zowel de trekzalm met paksoi en babymais als de eendenborstfilet met venkel, mirabellen en jonge paddenstoelen zijn van een ander kaliber.
Gedurfde keuzes van zowel ingrediënten als smaakcombinaties, haast perfect uitgevoerd en ongecompliceerd gebracht. De liefde en de toewijding voor het vak van dit duo is onmiskenbaar. Als ze dat blijven combineren met een groeiende eigen stem en richting, zal Hédoné binnen afzienbare tijd een klinkende naam in de Vlaamse gastronomie zijn.