Hawaii Iced Tea
28-06-2011, 12:28
Bijgewerkt op: 17-05-2024, 09:29
Voor 1 cocktail
- 1 el losse thee (earl grey)
- 50 ml ananassap
- 1 el citroensap
- 50 ml single malt whisky
- 1 el rietsuikersiroop
- 6 ijsblokjes
Bereiding
- Breng 200 ml water aan de kook en voeg de thee toe. Laat 10 minuten afgedekt infuseren. Zeef de thee en zet koel weg.
- Doe 50 ml earl grey in een cocktailshaker met het ananas- en citroensap, de whisky en siroop. Voeg 2 ijsblokjes toe en shake goed. Giet de Hawaii Iced Tea in een longdrinkglas met de resterende ijsblokjes en serveer.
Tip: voor een niet-alcoholische Hawaii Iced Tea laat je de whisky weg en vermeerder je de hoeveelheid thee en ananassap.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier