Granen uit de oudheid: zijn ze echt beter dan moderne graansoorten?

Speltbrood © iStock

Oude graansoorten zijn aan een heuse comeback bezig en veroveren de harten van hipsters en foodies. Ze worden niet alleen geprezen voor hun smaak, maar ook voor andere positieve kwaliteiten. Zijn ze ook echt beter dan moderne graansoorten?

Het antwoord is, zoals dat meestal gaat, niet eenduidig. Deze video van SciShow legt de voor- en nadelen van oude graansoorten zoals spelt en wilde emmer, uit.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Een andere hype bestaat uit het eten van glutenvrije alternatieven zoals quinoa en boekweit, geen graan- maar zaadsoorten. Veel mensen noemen deze in één adem met de oude graansoorten, maar het zijn dus eigenlijk zaden.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content