Gebakken griet met bloemkool en sauce vierge
Voor 4:
Voor 4:
1 kleine bloemkool
3 dl room
peper en zout
nootmuskaat
6 el fijngehakte
gemengde kruiden (bieslook, peterselie, dragon en basilicum)
4 el zure room
4 grietfilets van 120 g elk
Boter
Bereidingswijze:
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken. Kook de room in tot de helft, voeg toe aan de bloemkool en prak grof met een vork. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng de fijngehakte kruiden met de zure room en kruid met peper en zout. Bak de grietfilets net gaar in een ruime hoeveelheid boter. Kruid met peper en zout. Verdeel de fijngeprakte bloemkool over 4 borden en schik er de grietfilets op. Roer de zure room even los en lepel over de bloemkool.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier