Review | Culinair

Fei’n in Beringen: betrouwbare en betaalbare fine dining

© GF

Restaurant - Fei'n

Waar - Koolmijnlaan 27 3580 Beringen

Type keuken - Gerechten die qua presentatie wat uit de tijd zijn, maar schitteren in smaak en uitvoering.

Sfeer & geluid - Gezellig huiskamerrestaurant met enthousiaste bediening.

Rekening - Keuze uit vier (75 euro) of vijf (90 euro) gangen. Wij betaalden 205 euro.

Website - restaurantfein.be

Een krapte op de arbeidsmarkt, oplopende werkingskosten, de eeuwigdurende administratie: de verzuchtingen van de sector zijn niet nieuw. Steeds vaker kiezen restaurants dan ook voor een schaalverkleining of aanpassing van het initiële concept. Ook het verhaal van restaurant Fei’n van chef Marco Di San Carlo en maître Tom Sesink past in dat plaatje. Met Portofino in Zolder waren ze meer dan tien jaar een populaire bestemming. In het naburige Beringen transformeerden ze een herenhuis tot een klein maar fijn huiskamerrestaurant.

Het lijkt een detail, maar aanbellen aan de voordeur, gevolgd door een warme, oprechte ontvangst is een meerwaarde die veel restaurants vergeten. Je voelt je welkom en de avond is meteen fijn gestart. Aan tafel eenzelfde hartelijke ontvangst met een beknopte duiding van de menukaart. Wij kiezen vier in plaats van vijf gerechten gecombineerd met de ‘bob-dranken’, voorzichtige porties van begeleidende wijnen.

De frizzante die de maaltijd officieel opent, kan niet helemaal bekoren, maar de amuses die erbij horen des te meer. Een eenvoudig hapje met aardappel en kaviaar van zeewier en een vichyssoise met rivierkreeft en schaaldierenolie verdienen een onderscheiding. Als wat later het voorgerecht wordt voorgesteld, fronsen we even de wenkbrauwen. De presentatie van onder meer structuren van bloemkool met gerookte forel doet eerder oubollig aan, maar de combinatie en smaakbalans zitten wel helemaal juist.

Het tussengerecht past in hetzelfde plaatje. Gebrande kabeljauw met erwtjes in schuimende jus spreekt visueel niet aan, maar is perfect gegaard, gekruid en uitgevoerd, subtiliteit als hoogtepunt van het menu. Wat niet wil zeggen dat het hoofdgerecht van rosé gebakken eendenborst met gekonfijte rode ui, sinaasappel en groentepuree en het dessert met bavarois van bosbes en ijs van croissant teleurstellen, maar ze missen de fijne smaken die in de eerste gerechten wel aanwezig waren. Wat niet wegneemt dat Fei’n een aanwinst voor de regio is. Betrouwbare fine dining die betaalbaar is zal altijd een publiek vinden.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."


Lees ook: Eten in een brutalistische villa of omgebouwde manège? De favoriete adressen van architect Benny Govaert

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content