Nee, uit eten gaan hoeft vandaag niet altijd uitgebreid en gastronomisch te zijn. We willen sneller bediend worden en minder betalen, maar wel met behoud van de kwaliteit. Zo groeide een nieuw segment in de snelle restauratie: opgewaardeerde fastfood, waarvoor de term fast good werd bedacht, wat vervolgens evolueerde naar fast casual (een mix van fast food en casual dining). Het concept slaat ook in Vlaanderen aan, vooral bij jongeren. Opmerkelijk is dat het vaak ook jonge Vlamingen zijn die deze fast casual-ketens oprichten: Ellis Gourmet Burger, Burgerij en Manhattn's met de betere hamburger, Balls & Glory met gevulde gehaktballen, Poule & Poulette met kipgerechten, Otomat met creatieve pizza's, Bavet met spaghetti, Umamido met Japanse ramen, Greenway met vegetarische gerechten, Foodmaker met maaltijdsalades en soepen... Zelfs bekende koks wagen zich eraan, denk maar aan Sergio Herman met Frites Atelier, en Jeroen Meus met de haute dog van Würst. Al blijkt uit dat laatste voorbeeld dat bekendheid alleen niet volstaat.
...