Dit domein wil België op de kaart zetten als wijnland: 'We moeten onze klanten heropvoeden'

08/01/19 om 05:00 - Bijgewerkt op 07/01/19 om 10:55

Heel wat restaurants hebben hun eigen moestuin, maar het Lennikse wijnrestaurant Sir Kwinten gaat nog een stap verder. We brachten een bezoekje aan de wijngaard waar de beste sommelier van het jaar zijn wijn haalt. 'Wij willen dat je de druif proeft en niets anders dan de druif.'

De grond kraakt onder onze voeten en twee vriendelijk kijkende paarden ademen in wolkjes als we wijndomein Dappersveld in Elingen opwandelen. Wijnbouwer-dokter Eric Geyssens en zijn pupil Sam Dehandschutter keuren er hun wijnranken, die bijna klaar zijn voor de wintersnoei. 'Elke wijnbouwer heeft zijn eigen verhaal, aldus een trotse Eric. 'Wij tonen hier dat het anders kan.'
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee