De perfecte cacaoboon: twee Belgische merken over verfijnde en ethische chocolade

05/02/19 om 21:00 - Bijgewerkt op 06/02/19 om 15:58
Uit Knack Weekend van 06/02/19

Onze chocoladetraditie op de helling zetten? Gedurfd, maar een nieuwe generatie chocolademakers doet het. Wij spraken met twee kleine Belgische merken die mee timmeren aan de weg naar verfijnde en ethische chocolade, met een uitgesproken smaak, naargelang het type boon en waar die vandaan komt.

We zouden raar opkijken wanneer alle druiven van heel Frankrijk op één grote hoop zouden worden gegooid om er één 'Franse wijn' van te maken: alle specifieke smaken van elke druif én regio gemengd tot een massaproduct zonder nuance. Toch is dat wat er meestal gebeurt met cacao- en koffiebonen. Nochtans hebben deze teelten net zo'n uitgesproken relatie met hun terroir als bijvoorbeeld druivenstokken. Ze nemen de smaken op van de regio waarin ze groeien, door de samenstelling van de grond, de vochtigheid, het aantal uren zon.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee