Chili sin carne-soep met nacho’s
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 2 rode pepers
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 el gemalen paprika
- 2 x 400 g rode nierbonen in blik
- 8 dl groentebouillon
- 400 g tomatenblokjes in blik
- 2 el tomatenpuree
- cayennepeper en zout
- 1 pakje koriander
- 200 g zure room
- 100 g geraspte cheddar
- 1 zakje tortillachips met chilismaak
Bereiding
- Snij de uien, paprika, pepers en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de groenten. Voeg de komijn en oregano toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de nierbonen, groentebouillon, tomatenblokjes en -puree toe. Kruid naar smaak met cayennepeper en breng aan de kook.
- Draai het vuur lager, doe een deksel op de pan en kook tot de bonen zeer zacht zijn. Pureer de soep en voeg voldoende bouillon toe tot de gewenste consistentie bereikt is (de soep moet redelijk dik zijn).
- Hak de koriander fijn en roer door de soep, samen met de zure room. Kruid met zout en verdeel over kommen of borden. Werk de chili sin carne-soep af met de geraspte kaas en serveer met de nacho’s.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier