8 uitstekende culinaire adressen in Roeselare

© gf

Roeselare heeft met Boury en La Durée twee gastronomische tempels in huis. Maar de stad heeft meer culinaire parels en smakelijke adressen in de aanbieding. Een selectie.

Eethuis Pieter

Pieter Lauwers en Isabelle Denys oogsten blijvend succes met hun laagdrempelige eethuis. In Eethuis Pieter wordt geanimeerd getafeld. De spijskaart volgt de seizoenen en de tendensen, de prijzen vallen best mee.

Eethuis Pieter: Delaerestraat 32, 8800 Roeselare. Tel. 051 20 00 07.

Ma Passion

Het restaurant is te vinden in een oud, voornaam brouwershuis. Op het dak staat een torentje in koper, vandaar de bijnaam ‘het Vaticaan’. Kok Kris Verscheure heeft drie jaar ervaring in Convent en vijf jaar in Karmeliet en hij is Ridder van de Truffelorde. Er uitsluitend één menu, dat in korte of lange versie of per afzonderlijk gerecht kan worden genomen.

Ma Passion: Diksmuidsesteenweg 159, 8800 Roeselare. Tel. 051 69 83 18.

Boury

Boury is Tim Boury, de vroegere sous-chef van Oud Sluis, en zijn vrouw Inge Waeles, die het schopte tot sous-chef van Auberge du Pecheur en in Boury instaat voor bediening en ontvangst. De twee gedreven jonge mensen met indrukwekkende staat van dienst hopen in 2016 te verhuizen naar Rumbeke.

Boury: Diksmuidsesteenweg 53, 8800 Roeselare. Tel. 051 62 64 62.

’t Heerenhuys

In een mooie, oude patriciërswoning bewaakt Annelies Theite de eetzaal en Mathijs Van Den Berghe het fornuis. Hij ging in Brugge in de leer bij Guillaume en Ravenstein. Het visitekaartje is de lunch en het degustatiemenu, dat in vier, vijf, of zes gangen wordt opgediend. De bereidingen van Mathijs Van de Berghe zijn zuiver.

Restaurant ’t Heerenhuys: Diksmuidsesteenweg 132, 8800 Roeselare. Tel. 051 25 47 80.

La Durée

Eigenaar en chef-kok Angelo Rosseel was een van de beste koks die Geert Van Hecke ooit in zijn keuken van De Karmeliet heeft gehad. Een maaltijd in La Durée is een feest omlijst met vele amuusjes en mignardises. De wijnkaart is indrukwekkend.

La Durée: Leenstraat 2, 8870 Izegem Tel. 051 31 00 31.

’t Verschil

Tom Cloet werkte drie jaar bij bistro Novo in Roeselare. In zijn eigen keuken omringt hij zich met eersteklas lokale producten, zoals groenten van bioboeren, ganzenlever, gerijpt Belgisch wit-blauw en vis uit de Noordzee. Zijn bereidingen zijn weinig gecompliceerd en daardoor oprecht van smaak.

Bistro ’t Verschil: Bruggesteenweg 42, 8830 Gits/Hooglede. Tel. 051 43 67 20.

The Bull

In deze schemerige bruine kroeg komen fervente whiskyliefhebbers samen. Er zijn 400 verschillende merken die men ter plaatse kan consumeren. Voor een fles om mee naar huis te nemen is er keuze uit 2500 verschillende merken. In de achterliggende zaal staan elf Amerikaanse biljarttafels.

The Bull, Myriam’s Whiskyshop: St. Amandsstraat 77, 8800 Roeselare. Tel. 051 24 08 69.

Wijnhuis Vanden Bulcke

Dit veertig jaar oude wijnhuis is vooral bekend voor zijn traditionele wijnen uit de Bordeaux en Côte du Rhône, maar het gamma wordt geleidelijk aan uitgebreid met trouvailles uit de Bourgogne en met biowijnen. Als foodie vertrekt Rik Balcaen vanuit de gastronomie.

Wijnhuis Vanden Bulcke: Hugo Veriesststraat 92-100. Tel. 051 22 47 55.

(PvD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content