30 lentefrisse salades voor een gezonde lentestart

4881515

Frisse salades doen het altijd goed. En al helemaal met het mooie weer in aantocht. Bekijk onze 30 smaakvolle suggesties. Van snel en eenvoudig tot inventief. Met avocado, zalm, linzen, pasta, meloen, kip, quinoa, mango, vis: er is voor elk wat wils. Smakelijk.

Frisse salades doen het altijd goed. En al helemaal met het mooie weer in aantocht. Bekijk onze 30 smaakvolle suggesties. Van snel en eenvoudig tot inventief. Met avocado, zalm, linzen, pasta, meloen, kip, quinoa, mango, vis: er is voor elk wat wils. Smakelijk.

Van een eenvoudige groentenmengeling tot inventief slaatje met avocado, meloen, vis, kaas of palmharten: frisse salades doen het altijd goed. Als voorgerecht. Maar bij aanpassing van de hoeveelheden in onderstaande selectie, kunnen ze ook als hapje of lichte lunch worden geserveerd. 30 suggesties om van te smullen.

Deze recepten zijn nog maar een begin: wie ermee aan de slag gaat, krijgt ongetwijfeld de kriebels en kan experimenten met andere ingrediënten. Go ahead!

Het recept: Meloensalade met feta
Het recept: Meloensalade met rode aalbessen en mozzarella
Het recept: Pastasalade met courgettes en kerstomaatjes
Het recept: Courgettesalade met dragonvinaigrette
Het recept: Ceviche (Mexicaanse vissalade met avocado)
Het recept: Pastasalade met romanesco en walnoten
Het recept: Gekleurde vlinderpasta op Italiaanse wijze
Het recept: Gemengde groene salade met halfzacht gekookte eieren
Het recept: Griekse salade
Het recept: Pastasalade met vis, maïs en druiven
Het recept: Meloenmedley met feta en munt
Het recept: Quinoasalade met tofoe en olijven
Het recept: Linzensalade met paprika’s en geitenkaastoastjes
Het recept: Wortelsalade met sinaasappel, avocado en reblochon
Het recept: Gravlax met slaatje van wortel, appel en gember
Het recept: Pastasalade met artisjokken en radicchio
Het recept: Salade met roquefort en perensorbet
Het recept: Pastasalade met eekhoorntjesbrood en hazelnoten in krokante tortilla’s

30 lentefrisse salades voor een gezonde lentestart

Het recept: Carpaccio van meloen met bacon, peren en vijgen

Het recept: Veelkleurige tomatensalade met avocado en kaas
Het recept: Salade van kippenlevers en -maagjes met spinazie en tuinkers

Het recept: Gerookte eendenborst met appel en walnoten
Het recept: salade van witte bonen met gerookte heilbot
Het recept: Rijstsalade met mosselen en avocado
Het recept: Artisjokken op Italiaanse wijze
Het recept: Salade met roquefort en perensorbet
Het recept: Gerookte kipsalade met maïs, selderij en ananas
Het recept: Kruidensalade met kwarteleitjes
Het recept: Gegrilde inktvisringen met limoen en raketsla
Smakelijk!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content