Culinair Culinair Sterft de zakenlunch een stille dood? Een businesslunch moet efficiënt zijn. Alcohol? Misschien één glaasje. De tijd dat klanten in sterrenzaken om vier uur 's middags nog zaten na te tafelen, lijkt voorbij. Voor wie wel tijd heeft, zijn middagformules dan weer een uitgelezen kans om in een toprestaurant te eten zonder de portemonnee al te zeer pijn te doen.
Culinair Culinair Alain Coumont van Le Pain Quotidien over zijn nieuw eetconcept Zevenentwintig jaar geleden bakte Alain Coumont zijn eerste brood, eind dit jaar zullen er in België 34 vestigingen zijn van Le Pain Quotidien en het merk is present in achttien landen. Maar dit is geen verhaal van groot en veel, wel van een man met een visie.
Culinair Culinair Ana Ros, beste vrouwelijke chef ter wereld 2017: 'Ik volgde nooit een opleiding' Ze is gevleid en vereerd, zegt ze, met de titel van 'Beste vrouwelijke chef ter wereld 2017', want die erkent dat een vrouw in de keuken nog altijd een dubbele job doet. Ontmoeting met een bijzondere vrouw, Ana Ros (44), in de afgelegen Socavallei in Slovenië.
Column | Agnes Goyvaerts Column | Agnes Goyvaerts 'Je kán slagroom in desserts vervangen door yoghurt, maar dan is het het ook minder zondig, en dus, tja, minder lekker' 'Net nu er banbliksems hangen boven al wat zoet is, en suiker het nieuwe roken is geworden, blijkt bakken de hipste hobby geworden', zegt journaliste Agnes Goyvaerts.
Culinair Culinair Pardon service: het belang van bediening aan tafel McDonald's begint met bediening aan tafel, de Prosper Montagné-jury gaat op zoek naar de beste maître d'hôtel van het land en in Frankrijk overwegen ze om het tv-programma Top Chef een vervolg te geven voor service en salle. Wordt de kelner de nieuwe ster?