Zien: in Zuid-Korea stemmen jonge koppels hun outfits op elkaar af

03/11/16 om 19:16 - Bijgewerkt om 19:16

Koreanen zijn niet zo tuk op het openlijk tonen van affectie. Innig zoenen op straat wordt er niet aangemoedigd, dus vond de Koreaanse jeugd een andere manier om aan te tonen dat ze echt wel "together forever" zijn: bij elkaar passende outfits.

Voor Koreanen is het belangrijk om een relatie te hebben. Naast een traditionele Valentijn vieren ze er nog 12 andere feestdagen gericht op koppels. Er zijn speciale koppelcafés, koppelbioscopen, koppelvakanties en dus ook: koppeloutfits.

Hier en hier kan je fijne streetstyles bekijken met op elkaar afgestemde outfits

"Alsof je deel uitmaakt van eenzelfde sportteam", legt een jongeman het fenomeen uit in onderstaand filmpje van Refinery29. In Seoul en andere grote Zuid-Koreaanse steden stemmen steeds meer jonge hippe koppels hun outfits op elkaar af. Dat kan gaan van beiden 'iets met ruitjes aandoen", tot effectief dezelfde shirts en schoenen uit de kast nemen. Omdat Zuid-Koreaanse koppels vaak pas gaan samenwonen nadat ze getrouwd zijn, moeten heel wat prille stelletjes hun outfits dus coördineren via sms of speciale apps.

Het fenomeen komt opvallend vaak voor in Seoul, maar dat wil niet zeggen dat matchy-matchy is voorbehouden aan de Koreanen. Allerminst zelfs...

Zien: in Zuid-Korea stemmen jonge koppels hun outfits op elkaar af

© WireImage

.

Onze partners