Webshop Balenciaga offline na geknoei met prijzen

© Balenciaga.com

Wat zou jij doen als je een tas die normaal duizenden euro’s kost plots voor een paar honderd euro te koop zag staan? Dit zou Balenciaga wel eens zuur kunnen opbreken.

Het is niet helemaal duidelijk hoe het is kunnen gebeuren, maar enkele uren geleden stonden er wel hele vreemde prijzen bij de handtassen van Balenciaga op de website van het merk. Het zou geen ramp zijn mocht het enkel zo geafficheerd worden op de website, maar de bijhorende webshop toonde dezelfde prijzen.

Een redactrice van de lifestylewebsite Refinery29 ontdekte de fout -nadat ze ze zichzelf eerst allicht een ongeluk shopte. De getallen onderaan de lederwaren in de Balenciaga webshop bestonden plots slechts uit drie cijfers, daar waar er normaal zeker vier horen te staan. Onder meer de lederen Traveler Backpack, die normaal tussen de 1.465 en 1.635 dollar kost (dus minstens 1.300 euro)was flink afgeprijsd en verkrijgbaar voor 285 dollar (zo’n 265 euro).

Een cadeautje van het modehuis? Onwaarschijnlijk, aangezien er nergens op de website een sale aangekondigd werd. Bovendien is het prijsverschil zo groot en zo willekeurig (een fout van 1.099 naar 10,99 is snel gemaakt) dat kwaad opzet waarschijnlijk wordt.

Het belangrijkste is dat lucky few erin geslaagd zijn om een Balenciagatas aan die lage prijs in hun winkelmandje te klikken. Ze hebben volgens Refinery29 voorlopig nog geen mail gehad waarin staat dat het order geannuleerd werd.

Het is ook niet duidelijk of Balenciaga zich voor deze klanten aan die prijzen moet houden. Veel webshops afficheren dat ze zelf orders kunnen annuleren als het item nog niet geshipt is, maar wat de terms and conditions van Balenciaga zijn is voorlopig niet mogelijk om te achterhalen aangezien de website offline werd gehaald.

Afgezien van het offline halen van de website heeft het modehuis nog geen commentaar geleverd op dit voorval. Op moment van dit schrijven was de Balenciagawebsite nog steeds offline.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content