Women's Health Magazine zal nooit meer Bikini Body op de cover plaatsen

31/12/15 om 15:22 - Bijgewerkt om 15:21

Het goede voornemen van Women's Health Magazine om 'bikini body' en 'val 2 maten af' te verbannen, komt er na een bevraging bij hun lezerspubliek. Een mooi vooruitzicht voor 2016.

Women's Health Magazine zal nooit meer Bikini Body op de cover plaatsen

Cover van Women's Health © -

Dat een magazine als Women's Health bericht over fit worden, zijn en blijven is niet raar. Het is nu eenmaal een uitgave die zich richt op een gezonde levensstijl. De lezeressen van het blad riepen de woorden 'sterk', 'sexy' en 'strak' dan ook uit tot hun favoriete woorden op de cover. Dat zijn thema's waar ze graag over lezen en die hen aanmoedigen om het magazine open te slaan.

Wat de lezeressen echter niet graag zien staan in vette, grote letters op de cover zijn woorden die hen doen denken aan onrealistische lichaamsidealen. 'Bikini Body' en 'Drop 2 Sizes' klinken niet als muziek in de oren, maar eerder als een belediging of een onbereikbaar doel. Amy Keller Laird, de hoofdredactrice van het blad, belooft daarom om deze termen in 2016 niet meer te gebruiken. Een mooie stap in de goede richting.

Volgend jaar kan 'fat blasters' misschien verbannen worden. Vet dat weggeblazen wordt dankzij enkele oefeningen? Daar gelooft echt niemand meer in.

(LP)

Onze partners