Whisky-cocktail: Zo maak je een perfecte Old Fashioned

10/12/15 om 10:53 - Bijgewerkt om 11:55

Old Fashioned werd deze week uitgeroepen tot 's lands beste cocktailbar. Old Fashioned is niet toevallig ook de naam van een cocktail. Dus vroegen we aan de Old Fashioned-bartender om een Old Fashioned-cocktail te bereiden. Vijf tips.

Whisky-cocktail: Zo maak je een perfecte Old Fashioned

© /

Op de Old Fashioned zijn vele cocktails gebaseerd. Het drankje zag het licht in de loop van de negentiende eeuw en is één van de oudste cocktails die er bestaan.

Bartender Steve Okhuysen is zo'n grote fan van de cocktail, dat hij niet lang hoefde na te denken over een naam voor zijn eigen bar in Gent. Hieronder zijn vijf tips voor het bereiden van een prima Old Fashioned.

Steve Okhuysen aan het werk.

Steve Okhuysen aan het werk. © /

01. Neem uw mooist geslepen glas, bij voorkeur een exemplaar dat u van uw grootouders geërfd hebt. Een glas dat stevig in uw hand ligt, maar tegelijkertijd ook elegant is.

02. De basis van een Old Fashioned legt u door een suikerklontje op te lossen in wat sodawater, en daar enkele druppels van Angostura Aromatic Bitters en Reagan's N°6 Orange Bitters aan toe te voegen.

03. Kies uw drank. Een goeie bourbon met een afgeronde smaak, of een degelijke rye. U hebt 50 ml nodig van uw favoriete Amerikaanse whiskey.

04. Voeg een paar grote ijsblokken toe aan het drankje, even helder als de ochtenddauw op uw raam, en laat ze dansen in de whiskey door ze om te roeren met een lange lepel.

05. Wanneer de spirit voldoende gemixt is met de ijsblokken en de bitters, werkt u de Old Fashioned af door de oliën van een sinaasappelzest in het glas te knijpen, waarna u de zest bij het drankje voegt.

Geniet !

Old Fashioned werd deze week verkozen tot beste cocktailbar van het land tijdens de Hospitality Awards. Adres: Hoogpoort 19, 9000 Gent, old-fashioned.be.

WeekendInformation Services

Ambacht ontmoet technologie

Ambacht ontmoet technologie

Op het eerste gezicht is de Gear 3 een traditioneel Zwitsers horloge. Totdat je aan ...

Onze partners