Sterrenrestaurant ‘In de Wulf’ sluit volgend jaar de deuren

© /

Toprestaurant ‘In de Wulf’ gaat eind 2016 dicht. Dat bevestigde sterrenchef Kobe Desramaults op Studio Brussel. ‘Ik ben 35 en heb mezelf 12 jaar voor mijn restaurant gesmeten, nu is het tijd voor bezinning.’

Kobe Desramaults liet donderdagavond in ‘Van Gils & Gasten’ (Eén) al verstaan dat hij niet van plan is om voor eeuwig voort te gaan met het restaurant in Dranouter. ‘De laatste 12 jaar heb ik opgeofferd voor In de Wulf. Je kan dat enkel blijven doen als je zot bent. Ik ben het niet van plan.’ Hij was er te gast naar aanleiding van het kookboek dat hij samen met team van De Superette uitbrengt.

Nu heeft de sterrenchef de knoop ook doorgehakt, zo bleek in een gesprek met radiozender Studio Brussel. Desramaults zegt dat hij nooit gestopt is met achteruit te kijken. ‘Nu is het dus een moment van bezinning. Ik ben natuurlijk niet over één nacht ijs gegaan. Dit zit al maanden in mijn hoofd.’

De sluiting is gepland voor eind volgend jaar. ‘We nemen een jaar de tijd en sluiten in december 2016’, zegt hij. Wat hij daarna gaat doen, staat nog niet vast. ‘Ik heb tal van plannen en ideeën in het leven. Ik hoef mij niet per se vast te koppelen aan één plaats.’

Als jong keukentalent nam Desramaults de brasserie van zijn moeder over en liet het uitgroeien tot een van de beste restaurants van het land. In 2012 werd hij door Gault&Millau Belux verkozen tot de ‘chef van het jaar’ voor zijn ‘complexloze keuken die een authentiek, karaktervol en streekgebonden karakter heeft’. ‘In de Wulf’ werd vorig jaar nog uitgeroepen tot beste restaurant van Europa door de website Opinionated About Dining. In de prestigieuze lijst met 100 beste restaurants ter wereld schopte hij het tot plaats 61. Dit jaar werd de topzaak niet in de lijst opgenomen. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content