Eva Kestemont
Eva Kestemont
Redactrice KnackWeekend.be
Opinie

24/01/17 om 16:35 - Bijgewerkt om 17:13

'Safety first', niet altijd een geldig argument in het debat over ons voedsel

"Je kan niet voorzichtig genoeg zijn" is wel een valabel argument als het gaat over toast, geroosterde groenten of krokante korstjes, maar niet in het debat over pesticiden die stoffen als glyfosaat bevatten. "De verschillende behandelingen die twee soorten potentieel kankerverwekkend voedsel te beurt vallen, is op zijn minst opmerkelijk te noemen."

Liefhebbers van kaaskorsten, toast en geroosterde groenten in het Verenigd Koninkrijk zijn in rouw nadat hun gezondheidsraad, de Food Standards Agency (FSA), al dat krokant lekkers in de ban heeft geslagen. Met enig gevoel voor dramatiek verkondigde de Britse voedingswaakhond dat wie het te bruin bakt, wel eens een verhoogd risico op kanker zou kunnen lopen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners