Zeeduivel op hazelnoten gebakken, butternutpuree, bospaddenstoelen en linzen

12/08/16 om 12:31 - Bijgewerkt om 14:38

Werken met vis van onze Belgische vissers? Kies dan eens voor zeeduivel en probeer dit recept van kok Stijn Bauwens van Restaurant De Kruidenmolen.

Zeeduivel op hazelnoten gebakken, butternutpuree, bospaddenstoelen en linzen

© Heikki Verdurme

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zeeduivel

  • 2 stuks zeeduivel op de graat van 500 g per stuk (gekuist en goed ontvliesd)
  • 100 g gemalen hazelnoten
  • 100 g boter

Butternutpuree

  • 1 butternut pompoen
  • 1/2 ui
  • curry
  • chilipeper
  • zout

Garnituur

  • 200 g bospaddenstoelen
  • olijfolie
  • 200 g gekookte linzen
  • vinaigrette
  • 50 g hazelnoten

Bereiding

  1. Butternutpuree: snij de ui fijn en de butternut in blokjes. Laat zacht garen met curry, chili, peper en zout, tot de butternut zacht is en het vocht grotendeels verdampt is. Glad pureren.
  2. Zeeduivel: kleur de zeeduivelstaarten in bruisende boter. Schik ze in een ovenschotel en verdeel er 100 g boter over. Laat kort (5 min.) verder garen in de oven op 180°C. Goed overgieten met gesmolten boter. Haal uit de oven en laat afgedekt ongeveer 15 minuten rusten. Fileer de zeeduivel, leg de graatkant in gemalen hazelnoten en bak kort terug aan.
  3. Garnituur: stoof de bospaddenstoelen in olijfolie en meng de linzen met de vinaigrette.
  4. Dresseren: leg de zeeduivel op het bord en lepel er wat bruine boter van de ovenschotel over. Schik de butternutpuree, bospaddenstoelen en linzen ernaast. Werk af met en enkele hazelnoten.

ID van de chef

Stijn Bauwens

Restaurant De Kruidenmolen

Dorpsstraat 1, 8420 Klemskerke (De Haan)

www.kruidenmolen.be

Onze partners