Velouté van witte bonen met paprika en gebakken langoustines

08/06/17 om 13:31 - Bijgewerkt om 13:31

Velouté van witte bonen met paprika en gebakken langoustines

© Photocuisine / Stockfood

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 300 g gedroogde witte bonen
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 50 cl kippenbouillon
  • 20 rauwe langoustines
  • 20 cl room
  • 20 g boter
  • 3 cl cognac
  • 1 tl paprika

Bereiding

  1. Laat de gedroogde bonen een nacht op voorhand weken in koud water.
  2. Pel de sjalot de dag zelf en snij fijn. Pel en plet de knoflook. Fruit beide 2 minuten in een stoofpan met de olijfolie. Voeg de geweekte bonen toe, samen met de kippenbouillon. Breng aan de kook, zet het vuur lager en dek de pan af. Laat de bonen 45 minuten koken.
  3. Pel intussen de langoustines, maar laat er de staart aan. Bewaar de koppen voor een ander recept.
  4. Giet de bonen af en mix fijn met de room. Voeg een scheut kookvocht toe tot de gewenste dikte bereikt is. Kruid bij naar smaak en hou de velouté warm.
  5. Smelt de boter in een grote braadpan, voeg de langoustines toe en bak 2 à 3 minuten. Kruid met peper en zout. Flambeer met de cognac en laat 2 minuten inkoken.
  6. Verdeel develouté van witte bonen over diepe borden, leg er de gebakken langoustines bij en werk af met de paprika. Serveer onmiddellijk.

Onze partners