Pho: Vietnamese noedelsoep

Pho of noedelsoep is een basisgerecht in de Vietnamese keuken en wordt vaak als ontbijt gegeten. Deze ‘pho bo’ is een heerlijk recept met rundvlees.

Voor 4 personen
Bouillon
  • 800 g runderschenkel
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 3 el vissaus
  • 50 g verse gember
  • 3 zwarte kardemompeulen of kruidnagels
  • 6 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 kl rietsuiker
  • 3 kl zeezout
Soep
  • 100 g rundvlees, in dunne plakjes
  • 300 g rijstnoedels (vers of gedroogd)
  • 1 ui, in ringen
  • 4 stengels lente-ui, in julienne
  • 6 stengels koriander (stengels en blaadjes gescheiden)
  • 1 handvol Aziatische basilicumbladeren (optioneel)
Bereiding
  1. Bouillon : breng 3 liter water aan de kook, voeg de runderschenkel toe, kruid met 1 koffielepel zeezout. Dompel hierin de ui. Snijd sjalot en gember middendoor, plet met de vlakke kant van een hakmes. Doe bij de bouillon, breng op smaak met de rest van het zeezout, kaneel, kardemom en steranijs. Laat 2 uur half afgedekt zachtjes pruttelen. Schuim regelmatig af. Voeg na 2 uur korianderstengels, vissaus en rietsuiker toe.
  2. Soep : laat de gedroogde rijstnoedels 15 minuten weken in lauw water (niet nodig bij verse rijstnoedels). Haal ze uit het water en kook gaar. Giet af. Verdeel over vier kommen. Haal ondertussen de runderschenkel uit de bouillon, snijd in flinterdunne plakjes. Leg deze samen met de rauwe plakjes rundvlees op de noedels.
  3. Meng de uiringen met de korianderblaadjes, basilicum en lente-ui. Verdeel deze mengeling over de kommen. Breng de bouillon opnieuw aan de kook. Lepel voldoende bouillon in de kommen Pho zodat het rauwe rundvlees nog kan garen.

Tip: voor extra smaak kun je sjalot en gember op voorhand grillen. Liefhebbers van pikant kunnen aan de pho nog fijngesneden chilipepers toevoegen.

Uit: ‘Liefde voor Vietnam, koken en reizen met Quyên’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content