Pie van lamsvlees en winterkool

17/10/16 om 17:25 - Bijgewerkt om 17:37

Pie van lamsvlees en winterkool

Pie van lamsvlees en winterkool © heikki verdurme

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 6 kleine pies (Ø 9 cm):

300 g lamsvlees

70 g pancetta

2 el olijfolie

1/4 gekonfijte citroen

150 g winterkool

1 gesnipperde ui

50 cl water

1/4 bouillonblokje

verse peper uit de molen

1 rol deeg

eigeel en 2 el melk

Snij lamsvlees en pancetta in stukjes. Bak de pancetta aan in een bakpan met dikke bodem, voeg zodra deze krokant is de stukjes lamsvlees toe. Snij de citroen in stukjes en voeg erbij. Laat ong. 5 min. sudderen (roer regelmatig), zet opzij.

Was de kool, hak in stukjes. Schil de uien, bak aan in olijfolie, voeg de kool toe en laat zachtjes sudderen. Voeg de kool bij het vlees. Voeg tenslotte het water en het bouillonblokje toe en laat 5 min. verder sudderen. Breng op smaak met peper.

Pie van lamsvlees en winterkool

Pie van lamsvlees en winterkool © heikki verdurme

Vul pievormpjes met het mengsel. Snij deksels uit het deeg met behulp van een uitsteekvorm (dezelfde Ø als de bovenkant van de pievorm). Maak een gaatje in het midden. Steek blaadjes uit met een uitsteekvormpje en versier de deksels ermee. Kwast alles royaal in met het eigeel-melkmengsel en laat 20 min. bakken in een oven van 180°C.

Onze partners