Kokosrotsjes

06/07/17 om 15:57 - Bijgewerkt om 15:57

Kokosrotsjes

Kokosrotsjes © Diane Hendrikx

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 12 tot 15 koekjes:

300 g geraspte kokos

300 g gecondenseerde melk

50 g chocolade

nog wat extra geraspte kokos voor de afwerking

bakpapier

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de kokos en de gecondenseerde melk in een mengkom.

Spatel voorzichtig onder elkaar tot je een homogene massa krijgt.

Vorm met een ijslepel of met de hand ronde 'rotsjes' en leg ze op het bakpapier.

Bak gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Check even hoe ze eruitzien en laat indien nodig nog 5 minuten verder bakken. Blijf wel in de buurt, want ze branden snel aan.

Laat afkoelen.

Smelt chocolade in een bain-marie (een kom die je in een kom met water op het vuur zet).

Bestrijk de kokosrotsjes met de chocolade.

Dop de kokosrotsjes in de extra geraspte kokos.

Laat even opstijven in de koelkast, klaar!

Lees meer over:

Onze partners