Truffel, boter en hazelnoot

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

briochebrood

truffelolie

Voor de hazelnotensablé :

125 g bloem

2 g bakpoeder

125 g fijngehakte geroosterde hazelnoten

100 g poedersuiker

20 g eierdooier

10 g volle melk

130 g boter

Voor het boterijs :

25 g suiker

50 g dextrose

50 g eierdooier

715 g water

250 g hazelnootboter (boter laten smelten en bruinkleuren in een pan)

20 g neutrale alcohol (80 %)

3 g gerookt zout

100 g dbf platinum ijsbasis (verkrijgbaar in professionele handels voor patisserie)

Voor de truffelagar-agar :

150 g truffeljus

45 g truffelhoning (vloeibare honing met truffel)

50 g water

2 g zout

1,3 g agar-agar

Voor het cacaostrooisel :

115 g boter

100 g suiker

175 g bloem

50 g cacao

1 g gerookt zout

Meng de ingrediënten voor de sablé tot een homogeen deeg. Strijk open op een met bakpapier beklede bakplaat (± 3 mm dik) en bak op 200°C.

Klop voor het ijs de suiker en dextrose met de eierdooiers los. Giet er het kokend mengsel op van water, boter, alcohol en zout en meng. Laat zacht binden en afkoelen. Voeg de ijsbasis toe en draai tot ijs.

Meng de ingrediënten voor de truffelagar-agar en kook op. Giet in een laag van 3 mm in een brede lage kom en laat opstijven. Meng de ingrediënten voor het strooisel en bak 10 minuten op 170°C. Verkruimel en laat afkoelen.

Schik eerst een plak sablé op de borden, daarop de truffelagar-agar en daarop fijne sneetjes brioche. Werk af met boterijs, cacaostrooisel en truffelolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content